VESTI

Fondacija Centar za javno pravo iz Bosne i Hercegovine organizuje seriju memorijalnih predavanja posvećenih prof. dr Zdravku Grebi.

U sklopu obeležavanja ovog jubileja 17. juna 2021, na dan osnivanja Soros fonda Jugoslavija, premijerno je prikazan dokumentarni film kojim smo hteli da podsetimo na neke od najvažnijih aktivnosti i rezultata Fondacije tokom prethodnih 30 godina i predstavimo planove za budućnost. Zahvalni smo svim partnerima, saradnicima i prijateljima koji su doprineli ostvarivanju ciljeva Fondacije u prethodnih 30 godina.

Saopštenje povodom objavljivanja Nacrta Zakona o izmenama i dopunama Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja i otvorilo javnu rasprave o ovom dokumentu – Koalicija za slobodu pristupa informacijama, Koalicija za pristup pravdi, Koalicija za slobodu medija i Nacionalni konvent o Evropskoj uniji

Pitanje da li države Zapadnog Balkana treba da uđu u EU ili ne postalo je jedna od glavnih tema političkih debata u Francuskoj. Privremeni stav francuske vlade da se protivi daljem proširenju EU ostavio je dubok trag na rasprave o proširenju EU u Francuskoj kao i u široj Evropskoj uniji. U kojoj meri ove rasprave na visokom nivou o proširenju EU na Zapadni Balkan odražavaju mišljenja stanovnika Francuske? Studija Instituta za evropske politike Fondacija za otvoreno pitanje traži odgovore na ova pitanja.

U prvih 100 dana od izbijanja epidemije u Srbiji, Fondacija je uložila oko 892.000 USD u rešavanje problema izazvanih krizom

"DANAS SU ROMI ŽRTVA LEVIJATANA, SUTRA ĆE NAĆI NEKU DRUGU ŽRTVU, A POTOM ĆE DRUŠTVO I DRŽAVA POSTATI ŽRTVA. DA NE IDEM PREDALEKO PODSEĆAJUĆI KAKO SU NACISTI I HITLER POČELI, POMENUĆU DA JE TAKO POČEO SALVINI U ITALIJI"

Postavljeno: 10.07.2020.

Juče smo podneli zahtev za pristup informacijama Institutu za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".